Noordwijkse Basisschool Schaaktoernooi 2023

Na twee jaar onderbreking door Corona werd op woensdag 15 februari het Noordwijkse Basisschool schaaktoernooi weer gespeeld. Een recordaantal van zeven scholen deed mee.

In totaal deden 8 teams mee, elk met 4 spelers.

De deelnemende scholen waren: de Noordwijkse School (2 teams), de Montessori School, Klaverweide, de St. Victor School, de Witte School, Wereldwijs en Hoffenne.

Veel ouders waren als supporter aanwezig. Ze zagen de leerlingen verrassend geconcentreerd spelen.

In totaal werden 7 ronden gespeeld zodat elk team tegen elk team heeft gespeeld.

De Montessori School heeft het Noordwijkse Basisschool schaaktoernooi gewonnen en heeft nu een jaar de wisselbeker in bezit.

Het eerste team van de Noordwijkse School werd tweede. Het tweede team van de Noordwijkse School werd derde.

Het toernooi werd georganiseerd door onze schaakvereniging (Albert, Jan, Tom), die ook voor de prijzen en oorkondes zorgde. Het Northgo College bood onderdak aan het evenement (de aula was de speelzaal) en zorgde voor koffie, thee en limonade.

De Montessori School en de Noordwijkse School zullen Noordwijk in maart vertegenwoordigen in de halve finales van het regionale basisscholen kampioenschap, georganiseerd door de Leidse Schaakbond.

Dit bericht is geplaatst in jeugd, toernooien. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Noordwijkse Basisschool Schaaktoernooi 2023

  1. Wibo van Scheppingen schreef:

    Mooi dat onder de jeugd nog interesse is voor het schaken. Heel goed dat Albert, Jan en Tom dit namens de schaakvereniging Daniël Noteboom organiseren. Ik hoop dat we een aantal van die jonge schakers terugzien op de club. Bedankt heren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *